sister

Adikku Sudah Besar Rupanya

Hari Senin kemarin, gw berencana untuk pergi ke warnet untuk ngebuka email yang berisi kiriman jurnal buat tugas Psikologi Pendidikan yang dikirim sama temen gw. Mengetahui rencana itu, adek gw yang juga kebetulan mau ngirim email menitipkan atau lebih tepatnya menyuruh gw untuk ngirimin email dia itu. Gw tidak keberatan dan langsung mengiyakan saja.

Gw : “Mana filenya yang mau dikirim? Masukin ke HP Mbak Sekar aja yaa..”

Adek gw: “Iya, ini di-bluetooth aja ya”

Gw : “Oke”

Nah, pas gw ngeliat HP gw untuk memastikan apakah file-nya udah masuk (dan ternyata emang udah), gw secara sengaja membuka file adek gw itu. Penasaran. Hehehe..

Ternyata itu file yang dikirim buat gurunya, mungkin tugas karangan Bahasa Inggris, judul karangannya What I Plan To Do After Finishing National Exam. Dan tanpa izinnya, gw publish karangan dia disini (maap ya, Dek..)

What I Plan To Do After Finishing National Exam

Hello, my name is Arum. I am a high school student now. I am studying at 61 high school in the 12th grade in science major.

The National Exam will be held on February and I promise to do the best preparation for it.

My first dream after finishing National Exam is to continue my education in University of Indonesia, Depok. I’ll take a BA degree program in Architecture. I hope I’ll get it. I have a quite big interest in architecture. Not only on the beauty of a building design but also about the scientific reason behind it. My interest is also inspired by an article that I read a few years ago. The article told the reader about an architect from Netherlands in the colonizer period. His design is fully made by humanity values and he always supports the indigene. He designed the high market stall in Pasar Johar, Semarang. The reason why he chose to build it was to make the workers (who were dominated by women) no longer squat when lifting up the customer’s goods. I always want to be like that too.

I always love art. Maybe I am not an artist but I am a lover of art. I always enjoy seeing a beautiful design of a building. That’s why I feel challenged to make those admirable buildings.

I’ll be a great architect in the future! I will travel around the world because of it. I will set my foot in front of Eiffel Tower in Paris or see the great buildings in Rome, Germany, and all over the world. I’ll build a music concert building, a star observer building and other amazing places. I will, I promise. : )

If I already be a successful person in the future, the first thing that I want to do is to make my parents happy. It’s my first priority and there’s no excuse about it. I want to send my parents to Mecca and Medina to fulfill the “Hajj” obligation. I want to fulfill all their needs so they don’t need to go for work again and enjoy their old days.

To reach all my dreams, I will work and study as hard as I can and always ask for Allah’s direction in my pray. I will make my parents and my family feel proud because of me. Amin.

Rr. Arum Ramadhyan Suryandari (34) – XII IPA 4

Setelah gw baca karangannya dia karena sangat tertarik dengan judulnya, gw mencoba membantu mengecek apakah ada grammar yang salah (paling nggak ada sedikit niat baik dari gw setelah tanpa izin ngebuka file-nya dia itu, hehehe..)

Gw : “Dek, ini kayanya ada yang salah-salah dikit deh..”

Adek gw: *agak kaget karena karangannya gw baca* “Eh, emm, yaudah Mbak Sekar betul-betulin aja yang salah, pokoknya maksudnya gitu deh..”

Gw : “Oke oke, ini harusnya gini ya, bla bla blaa..”

Sambil ngecek-ngecekin lagi, pikiran gw melayang ke belasan tahun yang lalu. Adek gw yang umurnya cuma berjarak tiga tahun sama gw itu, yang manjanya luar biasa, yang sering berantem sama gw, yang meskipun pas udah kelas 2 SMP itu tetep nggak berani pulang sekolah naik angkot sendiri, yang nggak pernah bisa jauh sama nyokap gw, yang pinter gambar, yang paling egois di rumah karena anak paling kecil, yang sering dapet rangking 1 selama sekolah, yang kadang gw rasa paling bright sendiri di antara gw dan kakak gw itu, yang gw dan kakak gw pindahin dari boks bayi ke tempat tidur pas dia masih bayi (I was just three years old at that time) itu..

SEKARANG..

Udah bisa bikin karangan Bahasa Inggris sendiri

Bisa jadi ketua Paduan Suara di sekolahnya (I didn’t even knew she loves singing that much)

Udah bisa mikir jauh ke depan kalo dia sebenernya pengen banget jadi arsitek, dan

Sangat membanggakan gw dengan menjadi peserta salah satu olimpiade sains! Hahaha..

but one thing that makes me realize that she’s no longer my spoiled-little sister anymore is these sentences on her English paper:

I’ll be a great architect in the future! I will travel around the world because of it. I will set my foot in front of Eiffel Tower in Paris or see the great buildings in Rome, Germany, and all over the world. I’ll build a music concert building, a star observer building and other amazing places. I will, I promise. : )

If I already be a successful person in the future, the first thing that I want to do is to make my parents happy. It’s my first priority and there’s no excuse about it. I want to send my parents to Mecca and Medina to fulfill the “Hajj” obligation. I want to fulfill all their needs so they don’t need to go for work again and enjoy their old days.

To reach all my dreams, I will work and study as hard as I can and always ask for Allah’s direction in my pray. I will make my parents and my family feel proud because of me. Amin.

Gw sadar betul bahwa usianya selalu bertambah setiap tahun, bahwa sudah hampir tiga tahun dia mengenakan seragam putih abu-abunya, dan bahwa tahun depan dia akan mendapatkan KTP pertamanya, tapi gw nggak pernah menyangka bahwa semuanya terjadi begitu cepat. Secepat ini.

Haaahh, adikku itu sudah besar rupanya..

Praying the very very best for your life, Sist (:

Advertisements